Πως να φροντίσετε τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας

Θέλετε να διατηρήσετε τα ελαστικα του αυτοκινήτου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση;

Οπωσδήποτε μετά από κάποια χρόνια στο δρόμο το αυτοκίνητό σας θα έρθει αντιμέτωπο με φθορές σε κάποια μέρη του ακόμη και αν εσείς μέχρι εκέινη την στιγμή κάνατε κατά γράμμα την τακτική του συντήρηση. Ανάμεσα σε όλα τα μέρη του αμαξιού, τα σημεία που φθείρονται πιο πολύ είναι η μηχανή, το κιβώτιο ταχυτήτων, ο άξονας, το αμορτισερ, το σύστημα πέδησης, τα φώτα και τα ελαστικά. Με την συνεχή οδήγηση αυτά τα μέρη έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να χαλάσουν και να βγάλουν μία βλάβη. Και από όλα τα παραπάνω που αναφέραμε, εκείνα που ταλαιπωρούνται πιο πολύ και που απαιτούν συχνά να αντικατασταθούν είναι τα ελαστικά.

αμορτισερ

Οι εναλλαγές στον καιρό και τις συνθήκες οδήγησης, τα είδη του δρόμου, η δυναμική του αυτοκινήτου και τα έτη της χρήσης σε συνδυασμό με την αμέλεια για συντήρηση μπορεί να χαλάσουν τα ελαστικά του αμαξιού σας σε σημαντικό βαθμό.

Οι επιπτώσεις αυτών των παραγόντων μπορεί να φθείρουν τα ελαστικά, να τα κάνουν ολισθηρά και να οδηγηθείτε σε ατύχημα.

Είναι επιτακτική ανάγκη να επιδέχονται τα ελαστικα αυτοκινήτων τη μεγαλύτερη φροντίδα και service των ελαστικών και την απώλεια του ελαστικού πέλματος που οδηγεί σε ολίσθηση τους και ενδεχομένως, σε τροχαία ατυχήματα., διότι αν δεν είναι πληρούν τις σωστές προϋποθέσεις, υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος για την ασφάλεια του οχήματος, των επιβατών και των υπολοίπων στο δρόμο.

Αλλά δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας παραμένουν σε καλή κατάσταση για έτη, ακολουθώντας ορισμένες απλές οδηγίες.

Συντηρείτε την σωστή πίεση των ελαστικών. Πάντα να σιγουρεύετε ότι ο αέρας στα ελαστικά βρίσκεται στις σωστές τιμές. Περισσότερη ή λιγότερη πίεση από την συνιστώμενη προκαλεί ανομοιόμορφη φθορά των ελαστικών, μειωμένη πρόσφυση, σπατάλη καυσίμων και κίνδυνο στο κράτημα του αυτοκινήτου.

ελαστικα

Τσεκάρετε συχνά τον αέρα των ελαστικών. Ένα πολυμεταχειρισμένο ελαστικό είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες ατυχήματος. Ρωτήστε για το πόσο διαρκούν τους όταν θα τα πάρετε για να είστε έτοιμοι να τα ανανεώσετε. Η συνεχής παρακολούθηση και η καλή μεταχείριση των ελαστικών θα σας προσφέρει ασφαλή οδήγηση.
Θα πρέπει να είστε σε θέση να καταλαβαίνετε τη φθορά των ελαστικών και να υπολογίζετε τη μείωση του βάθους του πέλματος. Τα περισσότερα ελαστικά διαθέτουν πάνω τους κάτι ενδείξεις σαν σηματάκια ανάμεσα στα πέλματα.

ελαστικά αυτοκινήτων

Εάν δεν βρίσκετε αυτό το σήμα, μπορείτε εναλλακτικώς να τοποθετήσετε μια συσκευή μέτρησης πέλματος (διατίθεται στα αξεσουαρ αυτοκινητου).

Το μηχανάκι μέτρησης πρέπει να μπεί ανάμεσα στα πέλματα. Αν η ένδειξη είναι περίπου 2/32 της ίντσας, θα πρέπει σίγουρα να προχωρήσετε σε αντικατάσταση των ελαστικών. Κάτω από κακές συνθήκες οδήγησης, μπορεί να επιθυμείτε να αντικαταστήσετε τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας πριν το σήμα 4/32 της ίντσας. Στο συγκεκριμένο άρθρο έγινε μία μικρή αναφορά στο πως πρέπει να φροντίζουμε τα ελαστικα αυτοκινητων. Θ’ακολουθήσει και δεύτερο άρθρο με συμπληρωματικές οδηγίες.

Comments are closed.